Women Sewing project in Nakuru

Dit project is opgericht door dhr. Nicolas Luvai en richt zich op het geven van trainingen aan vrouwen om hen te leren naaien met als doel ze, na het voltooien van hun opleiding, een eigen bedrijfje op te zetten. Hiervoor krijgen ze dan een naaimachine in bruikleen.

Begin 2019 hebben we eerst éénmalig een bedrag gedoneerd voor de aanschaf van trainingsmateriaal.

Tijdens ons projectbezoek in november 2019 troffen we een gedreven en enthousiaste man aan met goed doordachte plannen om het project verder uit te breiden om zo meer vrouwen op weg te helpen naar zelfstandigheid.

Dhr. Luvai wil een productie-unit oprichten waar schooluniformen worden gemaakt door vrouwen die de cursus succesvol hebben afgerond. We hebben besloten dit project de komende tijd te blijven ondersteunen.

Naast de behoefte aan een bijdrage voor het naaiproject is er ook een watervoorzieningsprobleem. De watertank van 5.000 liter die het regenwater opvangt is te klein om de hele gemeenschap van water te voorzien. Ze zijn afhankelijk van deze tank met regenwater omdat het water uit de rivier te vies is om te drinken.

De stichting heeft besloten bij te dragen aan een nieuwe tank met een capaciteit van 10.000 liter. Deze is inmiddels geplaatst.

dames in opleiding