Wat drijft ons?

Greetje Kampinga (Voorzitter)

Al jaren ben ik betrokken bij organisaties die met name actief zijn in Afrika. Omdat voor mij alleen doneren niet genoeg is, was ik al enige tijd op zoek naar een actievere inzet van mijn talenten om iets te kunnen betekenen voor de allerarmsten in Afrika. Toen de stichting op zoek was naar een nieuwe voorzitter en mij gevraagd werd of dat niet wat voor mij was, was mijn besluit om te reageren gauw genomen. Na een half jaar te hebben meegedraaid, heb ik in juli 2019 het stokje van de voorzitter overgenomen. Ik geloof in duurzame oplossingen; werken met lokale mensen om het zelf-oplossend vermogen te vergroten. Oplossingen waar de hele gemeenschap beter van wordt. Dit is ook de aanpak van de stichting. Ik werk als zelfstandig adviseur en projectleider en hoop ook met de lokale mensen in Afrika mee te kunnen denken over duurzame ontwikkelingen.

Linda van der Eide (secretaris)

“In maart 2017 ben ik als secretaresse begonnen bij Stichting Help Afrika. Toen ik benaderd werd voor deze functie was mijn interesse al snel gewekt. Al jaren volg ik via de nieuwsbrief en de website de projecten van Stichting Afrika. Wat me er vooral in aantrekt zijn de kleinschalige projecten en het directe contact dat er is met de contactpersonen ter plekke. Kortere lijntjes bestaan er volgens mij bijna niet. Ook al lijkt Afrika zover weg, op deze manier komt het toch allemaal erg dichtbij.”
Linda werkt als relatiemanager bij een accountantskantoor in Groningen.

Johan Flikkema (penningmeester)

“Toen Linda mij vroeg om penningmeester te worden van stichting Help Afrika had ik nog geen idee met welke doelen men zich bezig hield en hoe dit in de praktijk uitgevoerd werd. Na mij hierin verdiept te hebben mocht ik een aantal vergaderingen bijwonen en door het enthousiasme en de betrokkenheid van de overige bestuursleden leek het mij dan ook leuk en dankbaar om mij voor deze stichting in te mogen zetten. Vooral het feit dat wij mogen bijdragen in het verbeteren van de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen in Afrika sprak mij hierbij zeer aan.’’Johan is in het dagelijks leven administrateur bij een Houthandel.

Corrie Poort (PR)

In september 2018 ben ik begonnen als bestuurslid met de taak PR.
Afrika/ontwikkelingswerk zit al van jongs af aan in mijn bloed. Toen ik een jaar of twaalf was vertelde iemand bij ons in de kerk over een project in Gambia. Dat maakte een enorme indruk op mij en sindsdien wil ik graag ook zelf iets betekenen voor een ontwikkelingsland.
Op mijn 19de ben ik met een jongerenreis naar Brazilië geweest om daar een aantal ontwikkelingsprojecten te ondersteunen en in 2001 heb ik een aantal maanden op een school voor straatkinderen in Ghana gewerkt. Voorafgaand aan dat avontuur hebben we geld ingezameld voor die school. Een onvergetelijke ervaring waar ik veel van heb geleerd. Met name is me bijgebleven dat nauw contact met de contactpersonen ter plekke erg goed werkt.
Toen ik via Brenda in aanraking kwam met Stichting Help Afrika was dat ook hetgeen wat me meteen aansprak, het directe contact met de mensen in Kenia en daarnaast de kleinschalige projecten.
Vanuit mijn enthousiasme ben ik gaan helpen met een aantal PR-activiteiten wat nu resulteert in deelname aan het bestuur.
In het dagelijks leven werk ik als groepsleerkracht op een basisschool.