Financiën

Wat Stichting Help Afrika doet met het geld dat donateurs, bedrijven, fondsen en overheden schenken, daar zijn we heel open over. Het is namelijk niet ons geld. Het is het geld voor Afrika.

Stichting Help Afrika is van mening dat de donateurs en de goede gevers recht hebben op een volledige verantwoording. Daarom is ook ons jaarverslag voor iedereen in te zien. Gewoon online.

Doneren met belastingvoordeel

De Belastingdienst beschouwt Stichting Help Afrika als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Geld schenken aan de stichting is daarmee niet alleen voor donateurs fiscaal voordelig, maar ook voor de stichting zelf. Donaties zijn onder deze regeling aftrekbaar voor de Anbiinkomstenbelasting en Stichting Help Afrika hoeft geen schenkingsrecht te betalen. Hierdoor wordt de effectiviteit van de donaties vergroot. Meer over ANBI staat op de website van de Belastingdienst.

Wilt u doneren? Klik hier.

Heeft u vragen over onze financiën? Onze penningmeester staat u graag te woord. Neem gerust contact met ons op.

Wilt u meer lezen over wat we met uw geld doen, bezoek dan onze projecten pagina of lees hoe we te werk gaan.

We begrijpen dat u het ook belangrijk vindt om te weten met wie u te maken heeft. U kunt meer lezen over ons bestuur en wat ons drijft bij de organisatie van onze stichting.