Het bestuur

Het bestuur van Stichting Help Afrika bestaat uit 5 vrijwilligers. Allen met een totaal andere achtergrond maar met een gezamenlijk missie: de leefomstandigheden in Afrika verbeteren.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Help Afrika bestaat uit:

  • Menze Dijkens (voorzitter)
  • Linda van der Eide (secretaris)
  • Albert Koens (penningmeester)
  • Brenda Tillema (PR)
  • Corrie Poort (PR)

Het bestuur vergadert ongeveer zes keer per jaar. Maar als het nodig is ook vaker. Menze is een ervaren voorzitter en Linda is de meest fantastische secretaris die je kunt bedenken. Met z’n tweeën zijn zij tevens het geweten van het bestuur. Albert is onze penningmeester die geen euro uit het oog verliest en ons altijd accuraat informeert over onze financiële situatie. Hij is erg alert op de rapportages die we vanuit Afrika ontvangen en weet als geen ander deze rapporten te screenen. Onze contactpersonen in het buitenland weten wat ze doen staat om Albert tevreden te houden. Brenda is onze energieke ondernemer en doet de PR. Ze bekijkt alles met een ondernemersoog en houdt de vaart er in. Als donateur van de stichting was ze altijd al begaan met wat we deden en toen ze een vacature zag in de nieuwbrief was het besluit snel genomen. Sindsdien is het niet meer hetzelfde. Ze heeft een enorme drive om zaken in gang te zetten. Om deze energie te kanaliseren heeft ze Janine gevraagd haar te helpen. De PR blijkt een hele kluif. Janine heeft meer dan 10 jaar ervaring in de internationalisering van het hoger onderwijs en wilde graag helpen om haar plannen uit te werken tot concrete voorstellen.

Lees hier meer over wat ons drijft.

Bezoek aan de projecten

Ongeveer een keer per 3 jaar bezoekt een delegatie van het bestuur de projecten in het buitenland. Onze trouwe begeleider tijdens al onze reizen James Kabui Mwangi, loodst ons feilloos door het verkeer en brengt ons veilig naar onze projecten. Zijn jarenlange ervaring zetten we graag in door hem tijdens onze reis mee te laten draaien met ons werk. We zijn elke keer erg kritisch op de noodzaak van ons bezoek. Toch blijkt elke keer weer hoe waardevol het is om naar de projecten af te reizen en de situatie ter plekke te beoordelen. Tijdens deze reizen verblijven we op de locaties zelf. We werken de hele dag mee en spreken  iedereen die betrokken is bij de projecten. We zien met onze eigen ogen de situatie en ook of onze projectleiders in positie zijn. Een waardevolle toevoeging op ons veelvuldige mailcontact.

Om u een beeld te geven van onze reizen kunt u hier ons laatste reisverslag lezen.