Onderwijs

De Alice Ingham School in Marigat bruist van de energie. 750 Kinderen gaan er met veel plezier naar school. Maar daarna houdt het op. Er is geen geld voor vervolgonderwijs.

Kinderen die 8 jaar lang hard gewerkt hebben staan letterlijk op straat. En dat terwijl de ambitie groot is. De leraren hebben hen geleerd hoe belangrijk educatie is maar er is geen geld. In 2015 hadden achttien kinderen van de Alice Ingham School naar het voortgezet onderwijs moeten gaan maar er gingen er maar twee… ” Ik wil politieman worden of dokter” zegt een van deze scholieren ons, “maar dat kan ik nu wel vergeten.”

Stichting Help Afrika stelde in 2016 4 beurzen beschikbaar en al snel sloten enkele particulieren aan. Ook CSG Winsum sponsorde enkele studenten door middel van een sponsorloop. Zie ook het bijbehorende nieuwsitem. Inmiddels sponsoren we in totaal 14 studenten die aan het leren zijn om kapper, automonteur, lasser of timmerman te worden. In totaal gaan er 40 studenten naar deze school die in 2016 geopend is.

We hebben wel moeten leren dat het in Kenia anders werkt dan hier. Het lukt niet altijd om de studie te blijven volgen. Studenten zijn thuis nodig en worden soms abrupt uit het programma gehaald. Sr. Anna maakt zich hier zorgen over maar legt ons uit dat elke dag onderwijs in Kenia al een grote stap vooruit is. Ze doet er alles aan om de studenten erbij te houden en verzekert ons dat elke studieplek goed benut wordt.

Er is inmiddels een wachtlijst voor dit sponsorprogramma, dus geen plek blijft leeg. Ze heeft een commissie ingesteld die bestaat uit de directeur van de Alice Ingham School, enige docenten, de directeur van de Polytechnic en de dorpsoudsten. Uiteraard aangevuld door haarzelf en social worker Brian. Ze kijken welke studenten het meest gemotiveerd zijn en het hardst hulp nodig hebben. Ook wordt er gekeken naar de thuissituatie. Een lastige taak maar in goede handen bij Sr. Anna en haar team.

Wilt u ook meehelpen aan dit project? Fantastisch! Voor slechts €10 per maand kan een kind al naar school.  Bekijk de mogelijkheden op de pagina “Steun ons”.