Vluchtelingendorp Kampi Turkana – Kenia

Even buiten het dorpje Marigat (Kenia) bevindt zich een vluchtelingenkamp. Hier woont een groep mensen die tot de Turkana-stam behoren.

De Turkana’s zijn zo’n dertig jaar geleden gevlucht uit het noorden van het land, als gevolg van een heftig stammenconflict. Ze leven er nog vrijwel zonder middelen van bestaan en verkeren in een uitzichtloze en mensonwaardige situatie.

Er wonen 3,600 Turkana’s in het vluchtelingendorp waarvan de helft kinderen is. De mensen hebben geen recht op de overheidsvoorzieningen en moeten zichzelf redden. Gelukkig hebben ze hulp en is er inmiddels een basisschool gebouwd, een watervoorziening, medische kliniek en een kraamkliniek. Stichting Help Afrika heeft enkele huisjes gefinancierd en verzorgt voedseluitreiking voor de meest hulpbehoevende Turkana’s.

Bekijk onze deelprojecten:

Huisvesting

De meeste vluchtelingen in het Turkana dorp hebben huisjes die mensonwaardig zijn. Stichting Help Afrika heeft met behulp van de lokale mensen onlangs enkele huisjes vervangen. De dorpsoudsten hebben samen met de leiding van het project bepaald welke mensen een nieuw huisje kregen. Deze mensen zijn ongelooflijk blij met hun nieuwe onderkomen. We zien dat … Verder lezen Huisvesting

Onderwijs

De Alice Ingham School in Marigat bruist van de energie. 750 Kinderen gaan er met veel plezier naar school. Maar daarna houdt het op. Er is geen geld voor vervolgonderwijs. Kinderen die 8 jaar lang hard gewerkt hebben staan letterlijk op straat. En dat terwijl de ambitie groot is. De leraren hebben hen geleerd hoe … Verder lezen Onderwijs