Voorlichting

Zuster Mary en haar mobiele kliniek bezoeken de afgelegen scholen. De kinderen staan te juichen als ze komt. Iedere keer vertelt zie iets over ‘ health issues’ zoals ze het zelf noemt.

De kinderen krijgen les en de leraren nemen het thema daarna in de volgende lessen over. Op een fantastische manier weet ze de aandacht van de kinderen te krijgen. Kinderen hebben lol en leren veel. We wonen een voorlichting over wormen bij. Hoe herken je de symptomen en hoe kun je het voorkomen. ” Eet geen dode dieren”, is een van de tips. Deze kinderen zijn aan het overleven in dit gebied. We schrikken er van.

Aan het einde van de les wordt elk kind gecontroleerd door verpleegkundige Jane Komen. Ook krijgen ze allemaal een wormen-pil. Kinderen die ringwormen hebben krijgen extra medicijnen. De leraar houdt het allemaal bij en krijgt indien nodig instructie hoe de medicijnen toe te dienen. “Volgende keer check ik deze lijst en dan zie ik hier alleen maar gezonde kinderen”, zegt zuster Mary streng. Wilt u zuster Mary steunen in haar missie? Doneer nu.