Kraamkliniek

Stichting Help Afrika heeft na goed overleg met zuster Mary besloten om een kraamkliniek te financieren. In de medische kliniek kwamen veel moeders met hun baby’s voor het consultatiebureau maar ook was er grote vraag van aanstaande moeders om bij zuster Mary aan haar team te mogen bevallen.

De kraamkliniek is in juni 2016 geopend en inmiddels zijn er al 230 kindjes geboren.  De kraamkliniek trekt veel aanstaande moeders, niet alleen uit Kampi Turkana maar ook uit Marigat. De mensen komen graag naar het team van zuster Mary. Ze zijn begaan met hun patiënten en bieden liefdevolle zorg.

Zuster Mary is in een jaar tijd heel wat grijzer geworden maar haar ogen twinkelen. Ze kan de aanstaande moeders naar behoren helpen en dat voelt goed. Ondanks dat de moeders en de aanstaande moeders hutjemutje in de kliniek bivakkeren, zijn ze gelukkig en tevreden. Het is veilig en ze voelen zich welkom.

We onderzoeken of we de kliniek nog kunnen uitbreiden. Het is druk en er zijn onvoldoende bedden. Het zou ook goed zijn als aanstaande moeders en de moeders die al bevallen zijn een aparte ruimte hebben. Alhoewel ze er zelf veel minder problemen mee hebben, staat het ons niet aan dat moeders op de grond moeten liggen.

Wilt u voor de kraamkliniek doneren? Graag! Zuster Mary is een hardwerkende, betrouwbare en goedhartige vrouw. We steunen haar en haar team graag en weten dat alles wat ze doet met open armen ontvangen wordt door de gemeenschap.

Sister Mary is ook verantwoordelijk voor de medische kliniek en de mobiele kliniek.