Alice Ingham School, Kampi Turkana – Kenia

In 2011 heeft Stichting Help Afrika de basisschool Alice Ingham gebouwd, met hulp van velen. Mede dankzij de subsidies van het Hestia Foundation en Wilde Ganzen en mede dankzij een aantal basisscholen die het project: ‘Een school voor een school’ hebben omarmd. Dat en vele donaties.

De school is gebouwd voor 450 Turkana kinderen en heeft acht leslokalen. In 2016 zijn er inmiddels 650 kinderen die naar deze school gaan. De leraren zijn bevlogen en de kinderen gaan met veel plezier naar school. Dit project is een prachtig voorbeeld van wat wij vanuit Nederland kunnen betekenen voor de mensen in Afrika. Twaalf leraren hebben een baan en 650 kinderen kunnen naar school en de Turkana gemeenschap krijgt aanzien. Een topproject!

Toch zijn we niet klaar. Slechts enkele kinderen kunnen een vervolgopleiding volgen. De kinderen hebben geleerd hoe belangrijk onderwijs is, maar voor de meeste kinderen stopt het al na de Alice Ingham School. Stichting Help Afrika wil graag de kinderen helpen aan vervolgonderwijs.