Zonnepanelen voor de medische kliniek

Een van de projecten die wij ondersteunen in Marigat is de medische kliniek. Onder leiding van sr. Mary is de afgelopen jaren een kliniek ontstaan die zeer hoog gewaardeerd wordt.

Van heinde en ver komen zwangere vrouwen naar de kliniek om te bevallen omdat de zorg voor moeder en kind erg goed is. Ook andere mensen die medische zorg nodige hebben zijn welkom.

Tegelijkertijd heeft de kliniek ook regelmatig te maken met stroomuitval, in Kenia geen uitzonderlijke situatie. In een land waar de zon veel schijnt, ligt een duurzame oplossing in de vorm van zonne-energie voor de hand. Echter de kliniek heeft niet de middelen om daarin te investeren.

Wij zij daarom erg blij dat we een mooie samenwerking hebben ontwikkeld met Our Energy Foundation (www.ourenergyfoundation.nl ).Een stichting die investeert in duurzame oplossingen en die betrouwbare energiesystemen op zonne-energie aanlegt in verschillende Afrikaanse landen. Samen met Our Energy Foundation leggen we de komende tijd een zonne-energie systeem aan voor de medische kliniek. Op deze manier werkt de medische apparatuur op een duurzame manier en is de kans op uitval minimaal. Ook wordt er een zonneboiler geplaatst waardoor er altijd warm water beschikbaar is voor de kraamkliniek. Zonne-energie maakt het verschil!

Weer een mooi project waar wij met hulp van onze donateurs en gulle gevers vorm aan kunnen geven. Namens sr. Mary hartelijk bedankt dat dit mogelijk is gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *