Nieuwsflits 1

In januari en februari hebben we weer berichten binnen gekregen over de ontwikkelingen van de projecten die we als stichting ondersteunen.

In de vorm van nieuwsflitsen nemen we u hier graag in mee.

Nieuwsflits 1: Maatschappelijk werk in Marigat

Bij het dorp Marigat woont al jarenlang een groep van ca. 3500 vluchtelingen van de Turkana stam onder armoedige omstandigheden. Een onderdeel van het maatschappelijk werk is de tweewekelijkse voedseluitdeling aan ouderen die echt op geen andere manier aan voedsel kunnen komen. De afgelopen periode is aan meer ouderen voedsel verstrekt dan anders door een toename van het aantal vluchtelingen. Er moest ook meer voedsel gekocht worden omdat de oogst van maïs en bonen op het stuk land bij Marigat tegenviel door droogte.

Er is een nieuwe maatschappelijk werker, Samuel  Oletikinya.
Hij doet o.a. huisbezoeken bij ouderen en organiseert sportactiviteiten voor de jeugd. Juist in deze corona-tijd is dit van grote betekenis voor de gemeenschap.  Er zijn onder meer twee voetbalteams die het erg goed doen. De Delta FC, de jeugdploeg, speelt op regionaal niveau en een ander jeugdteam op sub-provinciaal niveau.

Een ander onderdeel van het maatschappelijk werk is de Alice Ingram School.

Dit jaar is er aandacht geweest voor onderhoud en renovatie van de klaslokalen. Een heel aantal vloeren zijn opgeknapt. Dit wordt gedaan in samenwerking met studenten van de Polytechnische school in Marigat.

Deze school wordt mede ondersteund door de stichting. Studenten worden opgeleid tot metselaar, automonteur, elektricien, kapster of naaister. De examens die in april 2021 afgenomen zouden worden zijn i.v.m. Covid-19 verplaatst naar november 2021. Alle vier de studenten zijn geslaagd, een mooi resultaat!  In september zijn er weer zes nieuwe studenten gestart met hun opleiding en in januari 2022 nog eens zes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *