Mobiele Kliniek

Op 20 november kregen we een rondleiding door de medische kliniek hier op het missieterrein.
Aan alles is te merken dat Sister Mary een gedreven vrouw is die alles eruit wil halen wat erin zit en graag de goede dingen doet. Leren van fouten en het nemen van verantwoordelijkheid staan bij haar hoog in het vaandel.
De kliniek wordt uitgebreid met nog en zaal, zodat ze de toename van het aantal bevallingen aan blijven kunnen.
Vanuit de overheid wordt een operatiekamer verplicht gesteld. Hier leveren ze de faciliteiten alleen niét voor. Dit moet dus uit eigen middelen worden bekostigd.

Daarna zijn we meegereden met de mobiele kliniek naar een dorpje verderop. Omdat het voor de mensen te ver lopen is, komt de auto daar naartoe. Wat vandaag gedaan werd is te vergelijken met het consultatiebureau. Kinderen werden gemeten, gewogen en ingeënt. Wat dat betreft geen verschil met Nederland, ook hier vinden de kinderen dat niét leuk.
Iedereen heeft een boekje bij zich waar alle gegevens nauwkeurig in worden genoteerd. Wat dan wel weer bijzonder is, is dat de boekjes niet meer geleverd worden door de overheid, ze zijn op…Sister Mary kopieert ze nu en vraagt hier 50 cent voor.
Drie keer in de week gaat de mobiele kliniek op pad om de afgelegen dorpen te bezoeken. Elke maand keren ze terug.
In de afgelopen 2 jaar is de kraamkliniek gepromoveerd tot gezondheidscentrum. Mooi om te zien hoe sister Mary dit voor elkaar heeft gekregen met haar 21 personeelsleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *