Nieuwe Kleuterklassen!

Het afgelopen jaar hebben we niet stilgezeten voor wat betreft onze projecten in Kenia.

Aan de volgende zaken hebben we aandacht besteed:

Uitbreiding van de school in Marigat

Naar aanleiding van een verzoek van Sr. Anna om uitbreiding van de kleuterklassen in Marigat, zijn we gaan onderzoeken hoe we dit het beste konden doen. Uiteindelijk kwamen we samen met Sr. Anna en het schoolbestuur uit op het plan om twee standaard lokalen bij te bouwen van ieder 8 bij 9 meter. Deze zijn voor 217 kinderen. Naar onze maatstaven zijn deze veel te klein, maar zij zijn er heel blij mee.

Mede door een groot aantal ontvangen bedragen in het afgelopen jaar hebben we dit alles kunnen realiseren, waarvoor onze hartelijke dank.
De start van de bouw begon in april 2018. Ook studenten van de vakopleiding hebben hieraan meegewerkt.

Als Stichting werden we op de hoogte gehouden door middel van foto’s en nu, begin 2019 kunnen we het eindresultaat laten zien en zijn we verheugd te merken dat de kinderen in januari konden starten op hun nieuwe locatie.

Naast de uitbreiding van de school met twee lokalen is het ook nog gelukt om twee nieuwe toiletten te bouwen. Deze zien er erg netjes uit en worden volop gebruikt. En we hebben toegezegd dat ze de oude toiletten ook mogen vervangen voor nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *