Een warm Afrikaans feestje in Stedum

Een warm welkom was er voor de bezoekers van de Benefietavond van Stichting Help Afrika op 6 maart jl. in Stedum. Voorbij de gloed van vuurkorven kreeg men bij de entree een tropisch drankje en werd men gelijk meegevoerd naar een prachtig versierde zaal in Afrikaanse sferen.

In de zaal was een overvloed aan kraampjes waar men Afrikaanse souvenirs kon kopen en onze informatie kon halen over onze projecten. De kinderen kwamen volop aan hun trekken en konden kiezen uit zelf pindakaas maken, dierenmaskers knutselen, een prachtige kralenketting rijgen of je tot een Afrikaans dier laten schminken of met een Afrikaanse papagaai op de foto.

Een Afrikaanse markt is natuurlijk niets zonder Afrikaanse muziek door Leo van Esch, Dirk van Impe en Daan verzorgt en Afrikaanse hapjes en drankjes door vrijwilligers gemaakt. Het gaf de avond een geheel eigen sfeer en bij de keuken werd dan ook hard gewerkt om al die hongerige magen te vullen. Tijdens de avond werd twee keer een beamerpresentatie gegeven over het werk van Stichting Help Afrika.

Er was een tombola met prachtige prijzen die beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Loppersum en omstreken. Na de presentatie werd nog een quiz gehouden om de kennis over Kenia en de stichting te testen.

De benefietavond werd afgesloten met een spetterend optreden van de dansgroep So What waarna met een dankbare, emotionele speech de avond werd afgesloten. Nieuwsgierig naar de opbrengst? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *