Afrikaanse markt in Stedum op 6 maart 2015

Op 6 maart aanstaande organiseert Stichting Help Afrika een Afrikaanse markt in het Trefpunt in Stedum waar iedereen kan deelnemen aan diverse leuke en gezellige activiteiten en tegelijkertijd het goede doel kan steunen.

Stichting Help Afrika spant zich al 18 jaren in om de leefomstandigheden van diverse bewoners in Kenia te verbeteren. De projecten die hiervoor zijn opgezet hebben betrekking op educatie, gezondheids- en voedingsleer en vluchtelingenwerk. De stichting werkt met lokale coördinatoren, veelal in de persoon van zorgzame maar gedreven nonnen.

Aanleiding voor deze benefietavond is het recente bezoek van het bestuur aan Kenia, waarbij het bestuur de projecten ter plekke heeft beoordeeld op voortgang én om te bepalen waar nog meer hulp nodig is. Er zijn al heel veel mooie dingen bereikt maar er is ook zeker meer hulp nodig.

Met deze benefietavond zoekt het bestuur financiering voor de nieuwe plannen naar aanleiding van het laatste bezoek. De stichting zelf staat garant voor de kosten van de avond, die overigens minimaal zijn door de vele vrijwilligers die een bijdrage leveren aan deze gezellige avond. Een hartverwarmende ervaring.

Maar natuurlijk wordt het ook een leuke avond. Om 17:00 uur gaat de markt open met een warme gloed van vuurkorven. In een zaal aangekleed in Afrikaanse sferen zijn er diverse marktkraampjes waar informatie wordt gepresenteerd over de projecten van de stichting. Ook zijn diverse Afrikaanse en zelfgemaakte artikelen te koop. In een presentatie neemt het bestuur iedereen ‘mee’ op reis en worden de ervaringen gedeeld met veel beelden en verhalen maar ook lekker eten en veel gezelligheid in Afrikaanse sferen. Er is een tombola, een leuke quiz, kraampjes waar mensen zich kunnen laten fotograferen in een heuse traditionele Keniaanse krijgersoutfit of zelf pinda’s kunnen stampen. Speciaal voor de kinderen is er een kinderhoek waar de kinderen zich kunnen laten omtoveren tot Afrikaanse dieren of een eigen masker kunnen maken.

Om 21:00 uur wordt de avond afgesloten met een spetterend optreden van de beroemde dansgroep “So what” en natuurlijk de uitreiking van de prijzen van de tombola. Iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *